Gå til hovedindhold

CSR

Vores spirende talenter får plads til at vokse – til fordel for forretningen

At vi investerer i at udvikle og fastholde vores interne talenter er en stor fordel for forretningen. Vores egne medarbejdere er ca. ½ år før oppe at køre i nye stillinger end dem, vi ansætter udefra – og vores medarbejderes brede viden om vores løsninger sikrer kunderne en bedre rådgivning og stabil service på tværs af forretningen.

Verdensmål 3

Mange jobsøgende leder efter faglige og personlige udviklingsmuligheder
Rekordmange danskere skifter job, og en Epinion-undersøgelse viser, at 22 % bl.a. begrunder deres jobskifte med, at de ønsker større mulighed for at udvikle deres personlige og faglige kompetencer. Hos Berendsen stræber vi efter at fastholde vores medarbejdere og give dem rige udviklingsmuligheder. Vores vaskerier tilbyder praktikforløb til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, der har f.eks. sproglige, fysiske eller psykiske udfordringer – det er en del af vores indsats for FN's verdensmål nr. 8: "Anstændige jobs og økonomisk vækst". På hovedkontoret, i afdelingerne og blandt vores sælgere på landevejene bakker vi også op om de talenter, der ønsker at uddanne og flytte sig på tværs af vores jobfunktioner, afdelinger og landegrænser.

"Vores vaskerimedarbejdere arbejder i rotation og lærer mange forskellige vaskeriopgaver at kende – og de får tilbudt Lean-kurser, vaskeriuddannelsen og sprogundervisning. Medarbejdere på kontoret får interne og eksterne uddannelser og avancerer i virksomheden – og de har dagligt adgang til online-kurser, så de via en mobil eller computer nemt kan lære om Excel, projektledelse, MUS-samtaler og de specifikke kompetencer, de har brug for i hverdagen. Vores distriktssælgere og Key Account Managers får mulighed for at udvikle deres kompetencer og flytte sig horisontalt eller vertikalt til andre produktområder og jobfunktioner. Og vores løbende talentudvikling betyder, at vi nu har en pulje af medarbejdere i sigte til en ny stilling – økonomisk er det en stor fordel, da vores egne medarbejdere er ca. ½ år før oppe at køre i nye stillinger end dem, vi ansætter udefra", siger Natja Hornsbæk Kleisdorff, HR-direktør hos Berendsen.

På nogle af vores vaskerier har ca. 98 % af produktionsmedarbejderne en anden etnisk oprindelse end dansk – og de får tilbudt sprogundervisning med fuld løn i arbejdstiden. Læs mere her

2 ud af 6 i direktionen er tidligere Management Trainees
De unge, der starter i vores virksomhed som Management Trainees eller studentermedhjælpere, mærker også, at der er højt til loftet. De får hurtigt et reelt ansvar, så de kan bruge og udvikle deres ressourcer bedst. Studentermedhjælpere, der viser deres værd, bliver oftest ansat – vi har f.eks. tidligere studentermedhjælpere ansat i ledende stillinger indenfor kommunikation og salg. Selv i direktionen er det 2 ud af 6 medarbejdere, der tidligere har været ansat hos os som Management Trainees – en af dem er vores administrerende direktør Henrik Luxhøj.

"I en specialiseret servicevirksomhed som vores er vi afhængige af, at alle præsterer deres bedste – og jo bredere forståelse, vores medarbejdere har for vores forskellige løsninger, jo bedre kan de stå sammen om at opfylde kundernes behov på tværs af forretningen. Vores evne til at udvikle og fastholde medarbejderne er én af vores største styrker. Jeg har selv arbejdet mig op gennem organisationen i mine stillinger for Berendsen i Tyskland, Norge, Holland og Danmark og fået en bred, værdifuld operationel og strategisk viden om forretningen. Jeg håber, at mine dygtige kollegaer også oplever, at der her er karrieremuligheder for alle, der vil og kan", siger Henrik Luxhøj.

Vores Holbæk-afdeling tilbyder praktik til unge med psykiske diagnoser som ADHD. Stefan var den første, der blev en del af praktikprogrammet – og i dag løser han et job med stort ansvar. Læs mere her

Direktionen involverer sig i trainee-uddannelse
At medarbejdernes kompetencer anerkendes, fremmer også vores indsats for verdensmål nr. 3: "Sundhed og trivsel". Vores Management Trainee Natalia Volani har en 5-årig diplomuddannelse fra Grækenland som ingeniør indenfor produktionsteknologi og ledelse samt en 2-årig kandidat fra DTU i Danmark som civilingeniør indenfor industriel økonomi og teknologiledelse – og som hun fortæller, er vores direktion dybt involverede i hendes uddannelse:

"Hos Berendsen er der ikke en "one size fits all" – her får du en karrierevej, der er designet personligt til dig ud fra dine styrker og ønsker. Som Management Trainee har jeg præsenteret alle mine projekter for direktionen, og her bliver jeg ikke bare hørt i mine forslag til bl.a. proces-, produktions- og serviceoptimeringer – mine idéer bliver også til konkrete initiativer, som der følges op på. Jeg har samarbejdet med afdelinger i Danmark, Sverige, Frankrig og Spanien, og næste år skal jeg til Tyskland og Storbritannien, så jeg føler, at jeg har fået 10 års erfaring på mit indtil videre 1 ½-års trainee-forløb. Jeg er rigtig glad for, at Berendsen ikke kun udvikler forretningen, men også udvikler mennesker." 

41 % af vores ledere er kvinder, og diversiteten styrker vores trivsel og evne til at være innovative. Læs mere her

Vil du vide mere om fordelene ved at samarbejde med en tekstilservicepartner med erfarne medarbejdere? Ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: dk-info@elis.com – vi svarer på din mail indenfor et døgn.
 

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.