Gå til hovedindhold

CSR

Vores nye ergonomiske robotter giver vores medarbejdere en hjælpende hånd

Robotterne er i dén grad flyttet ind på de danske arbejdspladser – og vores industrivaskeri i Holbæk har nu åbnet en ny tilbygning, hvor robotternes jernkræfter skåner vores vaskerimedarbejdere for tunge opgaver. Det fremmer vores indsats for FN's verdensmål nr. 3: "Sundhed og trivsel".

Robotter og ergonomi - hero

Antallet af robotter i danske virksomheder er næsten fordoblet
På kun 10 år – fra 2008 til 2017 – er der næsten sket en fordobling i antallet af robotter i danske virksomheder – og Danmark ligger på en 6. plads på listen over verdens mest robotintensive lande. I 2017 havde Danmark 230 operationelle industrirobotter per 10.000 medarbejdere i fremstillingssektoren, og på mange danske fabriksgulve arbejder robotter og mennesker side om side for at øge produktiviteten. Men hos os er målet med at indføre robotter og automatisering i lige så høj grad at aflaste vores medarbejdere for fysisk hårde og nedslidende opgaver. Vores vaskeri i Holbæk har i denne måned slået dørene op til en innovativ tilbygning, hvor bæredygtige robotter giver en hjælpende hånd til medarbejderne i indsorteringen (det område af vaskeriet, hvor vores kunders beskidte tøj sorteres før vask).

Vores tøj er mikrochippet, og den samlede teknologiske løsning til indsorteringen af tekstilerne inkluderer transportbånd, en robotseparator, mikrochiplæser, røntgenscanner og et dynamisk sorteringssystem, der giver mulighed for 8 samtidige sorteringskriterier som f.eks. vasketemperatur, farve etc.

"Vi arbejder meget med at undgå uhensigtsmæssige processer, og i den forbindelse er kombinationen af robot og transportbånd en god kombination, der kan spare vores ansatte for en masse ensformigt arbejde, der ikke tilfører processen værdi. På et traditionelt vaskeri kræver indsorteringen af tøjet, at medarbejderen udfører det samme løft, til tider hundredvis af gange i timen, og det siger sig selv, at det er interessant, når vi nu får de opgaver udført af maskiner i stedet. Samtidig har jeg regnet ud, at transportbåndene hver dag vil spare de ansatte for at skulle skubbe vognene 5,5 kilometer. Den energi og tid kan bruges væsentligt bedre på andre opgaver”, siger vaskeriets driftchef Kim Thorsøe.

I vores vaskeri i Holbæk er det nye gulv fremstillet af genbrugsflamingo, som reducerer grus- og vandforbruget og giver medarbejderne et ergonomisk arbejdsmiljø. Læs artiklen her

Maskinerne gavner vores medarbejdere og miljøet
Ud over at robotterne og automationen kan spare vores medarbejdere for ensidigt gentaget arbejde, er det nye system også en miljømæssig forbedring.

”Tidligere har det været op til den menneskelige operatør at samle vasketøjet i de rette mængder og beslutte hvilke programmer, der skulle køres. Alt tøjet har chip, og det betyder, at robotten kan sortere meget præcist på vask og vægt. Derved sikres, at vi altid bruger de programmer og den mængde kemi, der er defineret til at leve bedst op til vores krav til en miljøvenlig, svanemærket og ensartet vaskeriservice,” fortæller Kim Thorsøe.

En anden stor fordel er, at når vasketøjet kommer ind i systemet, tjekkes det enkelte stykke tøj gennem chip-scanneren, og en røntgenscanner. Chip-læseren søger efter eventuelt farlige og uønskede elementer som kuglepenne, nøgler, kanyler og lignende. Tøj, der fejler på den ene eller den anden parameter, kommer ikke videre i vaskeprocessen før et manuelt tjek, og teknologien gør det muligt for os at registrere hvert enkelt stykke tøj, der måtte fejle i kontrollen, og reducere risikoen for skader af vores medarbejdere. Efterfølgende kan vi gå i dialog med vores kunder om det farlige lommefyld.

Vores vaskeri i Holbæk har haft et gennembrud på vejen til at blive verdens første "drikkevandsløse vaskeri", der kan vaske kun med regnvand eller genanvendt vand. Læs mere her

Vil drive CSR-agendaen i Danmark
FN's verdensmål er vævet ind i vores CSR-strategi, og i 2019 blev vi verdensmålcertificeret af Bureau Veritas Certification som den første virksomhed i verden.

"Vi har som vision, at vi vil drive CSR-agendaen på det danske marked, og vi ser i høj grad teknologien som en af vejene til at skabe en mere bæredygtig fremtid. At vi har mikrochips i vores tekstiler hjælper os med at styre, at vi aldrig har for mange tekstiler i cirkulation, så vi og vores kunder reducerer forbruget af tekstiler og naturens ressourcer. Og vi investerer kontinuerligt i nye teknologiske løsninger, der fremmer ergonomien blandt vores medarbejdere og styrker vores indsats for blandt andet FN's verdensmål nr. 3: "Sundhed og trivsel", siger Louise Elver, CSR-chef hos Berendsen Danmark.

Top 10 over verdens mest robotintensive lande:
Listen er opgjort ud fra antal operationelle industrirobotter per 10.000 medarbejdere i fremstillingssektoren.

1.    Sydkorea
2.    Singapore
3.    Tyskland
4.    Japan
5.    Sverige
6.    Danmark
7.    USA
8.    Taiwan
9.    Belgien
10.    Italien

Kilde: Dansk Metal/World Robotics

Vil du vide mere om fordelene ved at samarbejde med en bæredygtig tekstilservicepartner, der er på forkant med den nyeste teknologi? Ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: dk-info@elis.com – vi svarer på din mail indenfor et døgn.
 

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.