Gå til hovedindhold

HR

Vores medarbejdere får professionel hjælp til at udfylde forskuds- og årsopgørelsen i arbejdstiden

På vores vaskeri i Ølsted er 90 % af medarbejderne udlændinge – og her bliver alle vores medarbejdere tilbudt hjælp til at udfylde forskuds- og årsopgørelsen sammen med frivillige økonomiske rådgivere, der rykker ud til arbejdspladsen. Det har nu ført til, at flere af vores medarbejdere får den rette løn udbetalt og kan finde rundt i junglen af fradrag i det danske skattesystem.

Økonomi

Frivillig Økonomisk Rådgivning i trygge rammer på arbejdspladsen
I 2017 satte danskernes samlede skatteindbetalinger rekord – dét år betalte vi over 1.000 milliarder kr. i skat, hvilket svarer til 172.722 kr. per dansker. Det danske personskattesystem har en af de højeste automatiserings- og digitaliseringsrater i verden – 98 % af dem, der retter i årsopgørelsen, gør det via TastSelv. Men trods de stigende skatteindbetalinger og moderniserede systemer er en del danske og udenlandske borgere forvirrede over, hvordan de skal udfylde og tjekke tallene i deres forskuds- og årsopgørelse. I Frivilligcenter Halsnæs kan borgere møde op med deres NemID og få uvildig og fortrolig økonomisk rådgivning om stort set alle pengespørgsmål fra eksempelvis tidligere revisorer og bank- og pensionsrådgivere, som frivilligt dedikerer deres tid til projektet. Og nu har rådgiverne fået den første aftale med en lokal virksomhed – vores vaskeri i Ølsted – hvor de tager ud på arbejdspladsen og hjælper vores medarbejdere med bl.a. at udfylde forskuds- og årsopgørelser på stedet.

”Halsnæs ligger nummer 4 på listen over kommuner i Region Hovedstaden med flest borgere i RKI, og for nogle kan det være svært at bede f.eks. kommunen eller banken om at se deres økonomiske forhold igennem. Hos Frivillig Økonomisk Rådgivning kan borgerne få anonym hjælp-til-selvhjælp, så de bliver bedre til at styre deres økonomi – og vi arbejder nu på at få flere samarbejder med virksomheder som Berendsen, da det gør det mere tilgængeligt og skaber en tryghed for medarbejderne, når de kan få den økonomiske rådgivning på et sted, de allerede kender”, siger Katrine Amalie Yde, projektleder i Frivilligcenter Halsnæs.

Tager ansvar for, at vores medarbejdere har den rette trækprocent
På vores vaskeri i Ølsted er 90 % af medarbejderne udlændinge – og da det gik op for produktionsleder Hanne Kjær Knudsen, at flere af vaskeriets medarbejdere kunne have gavn af økonomisk hjælp, valgte hun og ledelsen at give dem en håndsrækning. Hver gang Frivillig Økonomisk Rådgivning kommer ud på vaskeriet, kan vores medarbejdere frit vælge at bestille en halv times individuel rådgivning, hvor de sidder i et lukket rum og udfylder forskuds- eller årsopgørelsen i arbejdstiden – eller får hjælp til f.eks. gældsspørgsmål, pension eller budgetlægning ved store livsforandringer. Det er helt op til vores medarbejdere, hvad de vil bruge den individuelle rådgivning til – og den uvildige, økonomiske hjælp har ifølge Hanne Kjær Knudsen skabt en stor tryghed blandt vores medarbejdere:

”Vi opdagede, at der var et behov, fordi flere medarbejdere undrede sig over, at deres løn var anderledes end deres kollegaers, men i virkeligheden handlede det om manglende fradrag. Som arbejdsgivere kan vi jo ikke gå ind og ændre vores medarbejderes oplysninger – men med Frivillig Økonomisk Rådgivning kan vi stille de rammer til rådighed, som gør det nemt for medarbejderne at få den rette hjælp til forskuds- og årsopgørelsen. Og vi ved fra medarbejdernes tilbagemeldinger, at rigtig mange har fået penge tilbagebetalt i skat – og det har givet dem større tillid til både deres løn og det danske skattesystem.”

Nu kender alle medarbejdere til forskudsopgørelser
For mange af vores medarbejdere har især rådgivningen om deres forskuds- og årsopgørelser været med til at skabe et bedre overblik og en mere stabil privatøkonomi. 

”Tidligere var jeg slet ikke klar over, at der fandtes noget, der hed en forskudsopgørelse – og at jeg kan få både kørsels- og beskæftigelsesfradrag er en rigtig positiv overraskelse. Nu har jeg fået meget bedre styr på min økonomi, og jeg ved, at jeg hver måned får den rigtige løn udbetalt. Så det har været en stor hjælp for mig, at jeg har fået økonomisk rådgivning på min arbejdsplads”, siger Ahmed Ali, medarbejder hos Berendsen-vaskeriet i Ølsted

Så få danskere tjekker forskudsopgørelsen:

  • Færre end 4 ud af 10 danskere tjekker forskudsopgørelsen de første to måneder, efter den er blevet tilgængelig på internettet
  • 49 % af de 60-75-årige danskere – og kun 37 % af de 18-59-årige – tjekker forskudsopgørelsen de første to måneder
  • Ved at efterse at tallene i din forskudsopgørelse er korrekte, kan du undgå, at du får for lidt udbetalt i løn hver måned – eller at du får et skattesmæk sidst på året

 

Vil du vide mere om fordelene ved at samarbejde med en tekstilservicepartner, der har et målrettet fokus på CSR? Ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: dk-info@elis.com – vi svarer på din mail indenfor et døgn.
 

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.