Gå til hovedindhold

CSR

Vi har offentliggjort vores CSR-rapport for 2019

At blive verdens første verdensmålcertificerede virksomhed; At opnå 41 % kvindelige ledere og rekordlav medarbejderudskiftning; At gøre størstedelen af landets hoteller mere bæredygtige med miljømærket sengetøj. Det er nogle af de 2019-resultater, vi fortæller om i vores nye CSR-rapport.

CSR-rapport 2019

Hos Berendsen har vi fortsat høje ambitioner om at drive CSR-agendaen på det danske marked – og vores mange certificeringer har også i 2019 hjulpet os til at gøre en reel forskel for miljøet, mennesker og verdensmålene.

"I CSR-rapporten fortæller vi om, hvordan vi i 2019 blev verdensmålcertificeret af Bureau Veritas Certification som den første virksomhed i verden. Certifikatet er en naturlig forlængelse af vores mangeårige CSR-indsats og vores målrettede og transparente arbejde med at implementere FN's verdensmål. Verdensmålene er i dag forankrede i vores overordnede strategi og i alle led af vores forretning, og de vil også fremover være en rettesnor for vores investeringer og forretningsbeslutninger – ligesom vores Svanemærke og øvrige certificeringer indenfor bl.a. arbejdsmiljø, miljø og samfundsansvar”, siger vores CSR-chef Louise Elver.

Sammen om ren samvittighed
I 2019 lancerede vi også en ny ambitiøs CSR-strategi med 3 ledestjerner, som sætter retningen for Berendsen Danmarks bæredygtighedsarbejde frem mod 2030: 1) At opnå et 100 % cirkulært tekstil-flow; 2) At skabe et fleksibelt og rummeligt arbejdsmiljø og blive kåret som Danmarks bedste arbejdsplads; 3) At få en 100 % grøn bilpark. Den nye CSR-rapport giver naturligvis også en status på, hvor langt vi nåede med de visioner i 2019.

Sidste år igangsatte vi adskillige nye CSR-initiativer. Vi gik bl.a. i gang med at udskifte metervaren på størstedelen af vores hoteltekstiler med stof, som har alle 3 miljømærker: BCI-bomuld, EU-Blomsten og OEKO-TEX 100 – og det gør en reel bæredygtig forskel, for når turister bor på hotel i Danmark, sover 70 % i sengetøj, som hotellet lejer hos os. I 2019 lykkedes det os desuden at højne vores medarbejderanciennitet fra 8 til 9 år og andelen af kvindelige ledere fra 34 % til 41 %. Og vi fik testet forskellige grønne biler og forberedt en ændring af vores logistik-setup, som betyder, at vi i 2020 kan reducere antallet af kørte kilometer i Nordjylland med estimeret 20 %", siger Louise Elver.

Fastholder CSR-strategien i 2020
For vores administrerende direktør Henrik Luxhøj er det særligt vigtigt at skabe en stabil arbejdsplads, hvor vores medarbejdere trives og føler sig trygge i deres job. Under corona-virussen har vi sagt ja tak til regeringens hjælpepakke med lønkompensation for at undgå opsigelser, og vores CSR-strategi bliver brugt som en rettesnor for vores virksomheds kriseledelse.

"Vores CSR-indsatser skaber stolthed blandt vores medarbejdere og gør det nemmere for os at styre trygt gennem sundhedskrisen med virksomhedens stærke værdier i behold. Vores kontinuerlige investeringer i at styrke medarbejdernes trivsel og udvikle innovative bæredygtige produkter er samtidig en konkurrencefordel, der hjælper os med at tiltrække og fastholde kollegaer og kunder. Derfor kan man også se i vores nye CSR-rapport, at vi holder fast i 2020-planerne om bl.a. at investere i vores første grønne distributionsbil og sætte de lyddæmpende paneler i produktion, som vi og Lendager har knækket koden på at fremstille ud af vores kasserede tekstiler", siger Henrik Luxhøj og fortsætter:

"I 2020 har vi også igangsat det største og mest ambitiøse lederuddannelsesprogram i Berendsens historie: "Leder DNA-uddannelsen", som samtlige af vores 130 ledere fra direktionen og til teamledere i produktionen skal gennemføre – den uddannelse skal sikre, at lederne udnytter deres fulde potentiale og fremmer processen med at skabe Danmarks bedste arbejdsplads. Uddannelsen er naturligvis midlertidigt sat på pause under sundhedskrisen, hvor vi ikke må samles så mange mennesker – men vi genoptager den så snart, vi kan. Ligesom vi naturligvis arbejder målrettet på alle de andre 2020-inititiativer, som vi fortæller om i CSR-rapporten".

Vil du vide mere om fordelene ved at samarbejde med en bæredygtig tekstilservicepartner? Ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: dk-info@elis.com – vi svarer på din mail indenfor et døgn.

Hent vores CSR-rapport 2019 her:

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.