Gå til hovedindhold

CSR

Tilpasset tøjløsning gav glæde og tryghed

Wirtgen fik sidste år nyt arbejdstøj til alle deres montører. Tøjløsningen skulle sikre medarbejderne høj synlighed på vejene, men skulle også kunne modstå arbejdet på den nylagte asfalt, som gør tøjet ekstra beskidt. Med den rigtige rådgivning fik Wirtgen en løsning, som både har resulteret i mindre beskidt tøj og mere glæde hos medarbejderne – uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Workwear

Wirtgen Group producerer og servicerer entreprenørmaskiner til fremstilling af asfalt og anlæg af veje. Serviceringen af maskinerne foregår oftest ude på vejen, så medarbejderne er nødt til at være klædt synligt på. Ud fra Arbejdstilsynets regler skal Wirtgens medarbejdere, som arbejder på trafikerede veje, bære synligt tøj, som er certificeret i den højeste sikkerhedsklasse, klasse 3.

Den forhenværende tøjløsning indeholdt blandt andet gule bukser, som skulle sikre synligheden. Det var dog ikke optimalt, da de alt for hurtigt blev beskidte på grund af arbejdet på den nylagte asfalt, og derfor ikke levede op til kravene i klasse 3.

Tøj, der passer til arbejdet

Efter et par samtaler mellem Berendsen og Wirtgen var løsningen klar til at blive præsenteret. De gule bukser skulle skiftes ud med mere praktiske blå bukser med reflekser. Til gengæld skulle der skures op for synligheden på overdelen, for at sættet i sin helhed kunne samcertificeres i klasse 3.

”Vi vidste, at vores medarbejdere skulle være iklædt klasse 3-tøj, og så ønskede vi en løsning, som også var mere komfortabel og mindre varm. Vores rådgiver fra Berendsen gjorde os klogere og fortalte os om muligheden for samcertificering af hele sættet, i stedet for at hver enkelt del skal være en specifik klasse. Det gjorde, at vi kunne få en mere praktisk løsning, der stadig er sikker og passer bedre til det arbejde, vi udfører,” siger Kent Triel, Eftermarkedschef hos Wirtgen Danmark.

Udfordringerne blev løst

Når arbejdstøj er samcertificeret, betyder det, at hele sættet skal bæres samtidig for at have den fornødne synlighed og opretholde den givne sikkerhedsklasse. Det kan dog skabe nogle udfordringer, især om sommeren, når det er varmt, og medarbejderne har tendens til at smide jakken, når de går udenfor i solen.

”Sammen med vores rådgiver fandt vi en rigtig god løsning, som også tog højde for arbejdet udendørs i alt slags vejr. Vi ved, at vores medarbejdere smider jakken, når det bliver varmt, og så er de ikke længere klassificeret. Det fandt vi en løsning på. Vi havde en rigtig god dialog med professionel rådgivning, og jeg havde hele vejen igennem processen en følelse af, at vi var i gode hænder, og vores medarbejdere fik det rigtige tøj, som både var praktisk og sikkert uanset vejret”.

Sikre og glade medarbejdere

Wirtgens nye tøjløsning blev mørkeblå bukser med reflekser, to forskellige jakker, afhængig af vejret, og en overtræksvest med reflekser og ærmer til de dage, hvor jakkerne er for varme. Derfor kan medarbejderne til en hver tid være iklædt sikkert arbejdstøj i klasse 3, og Wirtgen, som er ansvarlige for deres medarbejderes sikkerhedspåklædning, kan være trygge ved, at løsningen lever op til Arbejdstilsynets regler.

”Medarbejderne var selv med til at vælge tøjet og er rigtig glade for det nye tøj. Det er mere komfortabelt, har en bedre pasform og det passer til vores virksomheds-look. Samtidig lever det op til de regler, der er for klasse 3-tøj, så vi kan være trygge ved at sende vores montører ud på vejen,” siger Kent Triel.

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.