Gå til hovedindhold

CSR

Svanemærkede Berendsen vaskerier

Der findes flere svanemærkede industrivaskerier rundt om i Danmark, men Berendsen er den eneste leverandør på det danske marked, hvor alle vaskerierne er svanemærkede. Det har krævet tid og årelange grønne investeringer – men i dag giver det et stort afkast for både Berendsen, vores kunder og miljøet.

vaskeri

Alle Berendsens vaskerier er svanemærkede – som de eneste indenfor branchen i Danmark

Målet er at højne miljøstandarden på markedet
Hos Berendsen Danmark har vi ikke kun ambitiøse mål om at leve op til kundernes krav – vi stræber også hver dag efter at højne miljøstandarden på markedet for industrivaskerier. Anne-Sophie Stokbro, som er CSR-chef hos Berendsen Danmark, forklarer:

”For os er det vigtigt at kunne sige til vores kunder, at uanset hvilke Berendsen-vaskerier, der vasker deres arbejdstøj og tekstiler – så kan de være helt sikre på, at de er svanemærkede. Troværdighed er en af Berendsens grundværdier, og som landets førende leverandør af tekstilservices ser vi det som vores ansvar hele tiden at finde på nye, innovative løsninger, som kan drive branchen i en mere miljøvenlig retning. Vi var den første danske virksomhed i branchen, som fik et svanemærket industrivaskeri – og vi investerer konstant i at være de mest miljøvenlige på markedet.”

Sikkerhed for Svanemærket i alle led af forsyningskæden
Hos Berendsen rækker miljøhensynet også længere end til vores landsdækkende vaskerier. Alle dele af vores forsyningskæde er optimalt indrettet og styret ud fra bl.a. Svanemærkets miljøstandarder – lige fra vores første indkøb til chaufførernes slutlevering af de rensede tekstiler ude hos kunderne.

”Svanemærket stiller jo både krav til transporten, tekstilerne og kemi-, vand- og energiforbruget. Derfor har vi en hel afdeling dedikeret til miljørigtigt indkøb, alle vores chauffører er uddannede i miljørigtig kørsel, vi har kemiske eksperter ude på vaskerierne til at beregne det optimale vand-, varme- og kemiforbrug, før de sætter en maskine i gang – og 85 % af vores tekstiler er svanemærkede eller certificerede efter mærkerne OEKO-Tex eller EU-blomsten. Så miljøhensynet er gennemgribende for hele vores forretning”, siger CSR-chef Anne-Sophie Stokbro.

Du kan læse mere om vores miljøvenlige logistikprocesser ved at klikke her. Hvis du vil vide mere om de krav, vi stiller til vores tekstilleverandører, kan du læse artiklen her.

En investering, der giver afkast – for både Berendsen, kunderne og miljøet
For os hos Berendsen Danmark har de årelange grønne investeringer og Svanemærket vist synlige resultater på bundlinjen – både i miljøregnskaberne og totaløkonomisk. Anne-Sophie Stokbro forklarer:

”Det er klart, at det har været en kæmpe investering at få svanemærket alle vores 16 vaskerier over hele landet og miljøoptimeret medarbejdernes daglige arbejdsgange. Men når man investerer så konsekvent og målrettet i Svanemærket, som Berendsen gør, så kommer der et tidspunkt, hvor økonomi og miljøhensyn går hånd i hånd. Svanemærket er en af årsagerne til, at vi siden 2001 har reduceret vores energiforbrug med 45 % og vandforbrug med 50 %. Og Svanemærket styrker både vores – og vores kunders – konkurrenceevne og totaløkonomi.”

Teknologisk Institut har udarbejdet en rapport, som sammenligner medarbejderes hjemmevask af arbejdstøj med vask på et industrielt vaskeri – og resultatet viser bl.a., at en hjemmevask forbruger 118 % mere rent vand end industrivasken på et Berendsen-vaskeri. Det kan du læse mere om her. Samtidig reparerer vi hos Berendsen det enkelte stykke tøj, så det forlænger levetiden markant – læs mere om det her.

På forkant med de stigende miljøkrav – nu og i fremtiden
Cirka hvert 3. år skærpes kravene i Svanemærket, så både vi og vores kunder konstant forbedrer os på miljøområdet.

”Svanemærket gør det muligt for os at udvikle os sammen med vores kunder – de skal jo også være på forkant med de konstant stigende miljøkrav. Så alle de miljøstandarder, som vi her hos Berendsen lever op til, betyder for vores kunder, at de ikke behøver at være eksperterne på den front – vi sikrer, at deres tekstilløsning automatisk opdateres og følger med miljøkravene, så de kan bruge tiden på deres kerneforretning i stedet”, siger Anne-Sophie Stokbro.

Vil du mere om hvilke CSR-mæssige og totaløkonomiske fordele, din virksomhed kan få ved at samarbejde med en tekstilpartner, som tager hensyn til miljøet i alle led af forsyningskæden? Ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: pmsupport@berendsen.dk – vi svarer på din mail indenfor et døgn.

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.