Gå til hovedindhold

CSR

I morgen afholdes Ocean Run, hvor vores medarbejdere samles om at hjælpe verdenshavene

Havet sejler i plastaffald, og flere virksomheder donerer penge til naturbeskyttelsesorganisationer og kridter skoene for at løbe ved årets Ocean Run i morgen. For os er Ocean Run en god anledning til at samles udenfor arbejdet om en fælles sag, der står vores hjerter nært – og samtidig få fælles motion.

ocean run

Hvert minut udledes der så meget plast i havet, at det kan fylde en hel lastbil
Der bliver årligt udledt ca. 8 millioner tons plastikaffald i verdenshavene – det svarer til, at en lastbil fuld af plastik tømmes i havet hvert minut. Havstrømmene fører mikroplast til verdenshavenes 5 store "plastiksupper", der i alt udgør et areal på størrelse med Afrika. Og hvert år dør millioner af havdyr som hvaler, sæler og skildpadder i fiskenet, der efterlades i havet. Som landets førende tekstilservicevirksomhed gør vi en målrettet indsats for FN's verdensmål nr. 14, Livet i havet. Flere af de nylonmåtter, som vi udlejer og vasker for danske virksomheder og kommuner, er fremstillet af regenereret nylongarn fra bl.a. aflagte fiskenet (spøgelsesnet), der indsamles på bunden af verdens have. Og når Ocean Run løber af stablen d. 4. maj, står mere end 20 af vores medarbejdere klar ved startlinjen for at løbe med – og indsamle penge til organisationen Plastic Change, der bekæmper plastik i havet.

"Med 18 landsdækkende industrivaskerier har vi et stort ansvar for at passe på verdenshavene, og vi støtter Ocean Run for 2. år i træk. Men i år kommer flere kollegaer med på selve løbeturen, så de både kan gøre noget godt for havet – og få god motion i en uge, der for mange af os er fyldt med skrivebordsarbejde. Som et led i vores trivselsplan har vi også indført "Walk & Talks", hvor vi opfordrer vores kollegaer til at holde så mange af hverdagens møder som muligt på gåture i den friske luft – og vi har indkøbt paraplyer og ekstra jakker, de kan bruge til formålet", siger Louise Elver, CSR-chef hos Berendsen Danmark.

Du kan læse mere om vores måtter af regenereret nylongarn fra brugte fiskenet i artiklen her

Miljøindsats giver sammenhold på tværs af vores medarbejdere
Ocean Run afholdes i Amager Strandpark, og ruten er 2 kilometer – men den kan løbes flere gange, og jo flere kilometer, du løber, des flere penge doneres til organisationen Plastic Change. Henrik Daugaard Mikkelsen, der er Bid Manager hos Berendsen Danmark, lægger dog også vægt på, at løbet samler kollegaerne om den fælles, gode sag:
 
"Når jeg fortæller folk, at jeg arbejder hos Berendsen, siger de: "Det er da jer, der gør så meget godt for miljøet". Det gør mig stolt, og vores CSR-indsats skaber helt klart sammenhold på tværs af os medarbejdere i hverdagen. Det sociale fællesskab, der er ved et løb som Ocean Run, betyder lige så meget for mig som selve formålet – og det er en god anledning til at lære kollegaer fra andre dele af forretningen at kende, som jeg ikke taler så meget med til daglig. Men jeg vil da udfordre mig selv til at samle flest muligt penge ind til Plastic Change – jeg forventer at løbe ruten 5 gange".

Teknologisk Institut og vores måttevaskeri er i et nyt projekt ved at undersøge, om vi i fællesskab kan måle og tidligt i processen fjerne de mikroplastpartikler, der naturligt udskilles under industrivask – så mikroplasten ikke ender i spildevandet. Læs mere her

Tager familien med til Ocean Run
For flere af vores medarbejdere betyder mærkesagen så meget, at de tager deres familier med på løbeturen. Louise Elver har f.eks. valgt at invitere sin 7-årige datter med til Ocean Run:

"Det er min datters første løb, så hun glæder sig selvfølgelig rigtig meget – og for hende bliver det nok lige dele sjov og læring. Det er en god måde at forklare hende om, hvorfor det er så vigtigt, at vi passer på verdenshavene og begrænser brugen af plastik. Hun får nok også lidt nemmere ved at forstå, hvad mit arbejde går ud på, og hvorfor miljøet er så vigtigt for både mig og alle mine fantastiske kollegaer".

I marts lancerede vi sammen med ID® og Kentaur en komplet CSR-kollektion af arbejdstøj i blandet 100 % BCI-bomuld og 100 % genbrugspolyester, der er fremstillet af brugte plastikflasker. Læs mere her 

Vil du vide mere om fordelene ved at samarbejde med en tekstilservicepartner, der gør en målrettet indsats for miljøet og FN’s verdensmål? Ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: dk-info@elis.com – vi svarer på din mail indenfor et døgn.

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.