Gå til hovedindhold

Innovation

Ny RFID-teknologi giver hoteller og restauranter styring på duge og forklæder

De nyeste RFID-chips er gjort mindre, mere fleksible og prisøkonomiske, så flere brancher i fremtiden kan få fordel af RFID-teknologiens muligheder for produktstyring og effektivisering. Nu har vi som de første i Danmark lanceret RFID-chippede duge og forklæder, der giver hoteller, restauranter, færger og fly med servering fuldt overblik over alle tekstiler i cirkulation.

RFID

Markedets første RFID-chippede duge og forklæder
RFID-teknologien, der bl.a. gør det muligt at chippe og spore produkter hele vejen gennem forsyningskæden, er i fortsat vækst: Ifølge IDTechEx’s prognoser vil markedet for RFID-teknologien stige i værdi fra 11 milliarder dollar i 2018 til 13,4 milliarder dollar i 2022. Og i en undersøgelse svarer 96 % af detailhandlere, at de har planer om at RFID-chippe deres beklædning. Vi har også længe RFID-chippet det arbejdstøj, som de udlejer og vasker til hoteller, restauranter, virksomheder og kommuner – og nu lancerer vi markedets første RFID-chippede duge og forklæder.

”For hoteller og restauranter er hverdagen omskiftelig, og risikoen for at løbe tør for rene duge og forklæder er stor – især i højsæsoner eller hvis de pludseligt får besøg af et stort selskab. Men med RFID-chippede tekstiler kan de via internettet, e-mail og sms få et aktuelt overblik over hvor mange tekstiler, der er hos dem nu, hvor mange de har sendt til vask, og hvornår næste levering af rene tekstiler ankommer. Så kan de vide med sikkerhed, at de altid har det rette antal friske og komfortable tekstiler i beholdningen – og undgå at have et dyrt lager af ikke-nyvaskede duge og forklæder liggende for en sikkerhed skyld”, siger Michael Schuster Nyholm, Sales Director Nordic Hospitality Berendsen

Dokumenterer bæredygtigheden af tekstilerne
95 % af professionelle indkøbere mener, at hotel- og restaurationsbranchen skal iværksætte flere grønne initiativer, og for at styrke kundernes CSR-profil tilbyder vi bl.a. Svanemærket vaskeriservice og miljømærkede tekstiler, som i alle trin af deres livscyklus bliver produceret, vasket, fragtet, repareret og genanvendt ud fra høje CSR-krav. Produktionen af især bomuldstekstiler dræner verdens vandressourcer – at producere én t-shirt kræver omkring 1.400 liter vand, men med RFID-chips kan kunderne nu dokumentere, at deres bomuldsduge og -forklæder er bæredygtige.

”Når vores vaskerier scanner RFID-chippen, kan de se informationer om, hvor forklædet eller dugen kommer fra, og hvordan den ender sin levetid. Vi kan f.eks. dokumentere, at en dug er fremstillet af bomuld fra en Better Cotton Initiative- eller Fairtrade-certificeret bondes mark, og vi kan se, hvor en kasseret dug er sendt til genanvendelse. Og når kunderne med de nye RFID-chips kan styre, at de aldrig har for mange tekstiler i cirkulation, vil det også betyde, at vi hos Berendsen skal indkøbe færre nye tekstiler – så både vi og kunderne reducerer forbruget af naturens ressourcer”, siger Dennis Smidt, Miljø- og arbejdsmiljøkonsulent hos Berendsen Danmark.

Stor efterspørgsel fra hotel- og restaurationsbranchen
Vi er de meget bevidste om, at vores hotel- og restaurantkunder hver dag er afhængige af, at de er forsynet med nok rene tekstiler, så de kan holde serveringerne i gang og leve op til gæsternes kvalitetsforventninger. Og ifølge Michael Schuster Nyholm har især vores største kunder set frem til, at RFID-teknologiens udvikling skulle nå så langt, at de nu som de første vil få fordel af RFID-chippede duge og forklæder – og forhåbentlig også servietter indenfor det næste halve år:

”Nu er RFID-chips endelig blevet så bøjelige og små, at vi kan sy dem ind i servietter, uden at gæsterne kan mærke dem – og de kan rulles på vores vaskerier ved op til 180 grader uden at gå itu. Vi tester derfor lige nu de små chips funktionalitet på to af vores servietserier, fordi vi har som mål også at kunne RFID-chippe alle vores servietter indenfor et halvt år. Så kan vi tilbyde kunderne den løsning, de har efterspurgt, hvor de får frigivet tid til at servicere gæsterne, fordi de aldrig behøver at tælle lageret op for at se, om der er akut behov for en ekstrabestilling af rene tekstiler. Chippen registrerer hvor mange gange, hvert tekstil er vasket – så hoteller og restauranter kan også være sikre på, at deres tekstiler i deres levetid højst bliver vasket det antal gange, der er aftalt og passer til deres gæsters kvalitetsforventninger”.

Matrikel1 har fået ét samlet overblik med RFID-chippede tekstiler
Vi er allerede nu i gang med at RFID-chippe de eksisterende kunders duge og forklæder – og nu er de alle RFID-chippede. I det kreative kontorfællesskab Matrikel1 har køkkenet allerede fået en samlet lejeaftale på Berendsens RFID-chippede duge, forklæder, kokketøj og servietter – og det er ifølge Morten Wagner, der er Head Chef hos Matrikel1, en klar fordel:

”Det er både tids- of omkostningsbesparende, at vores tekstiler er RFID-chippede – og det gør en meget større forskel, end man umiddelbart skulle tro. Vi kan lige med det samme få et overblik over alle vores tekstiler, og vi kan styre, at vi hverken har for mange eller for få tekstiler på lageret. Hvis nogle kokkejakker mangler i beholdningen, kan vi spore dem helt tilbage til det tidspunkt, hvor jakker i de konkrete størrelser ikke blev indleveret til vask – og så kan jeg spørge mine kokke, der bruger de jakkestørrelser: ”Skiftede I tøj derhjemme efter det event, vi holdt den uge?” Så svind af tekstiler har vi intet af, og fordi det ikke kun er tøjet – men også dugene og servietterne – der er RFID-chippede, får vi ét samlet overblik hele vejen rundt”.

Læs mere om Matrikel1’s løsning med RFID-chippede tekstiler i artiklen her

Fakta om RFID-teknologien

  • RFID (radiofrekvensidentifikation) er en trådløs teknologi 
  • Hvis produkter er mærket med en RFID-chip (også kaldet ”RFID-tag”), kan de via radiobølger identificeres og aflæses af en scanner på op til 100 meters afstand
  • I Danmark anvendes RFID-chips bl.a. i biblioteksbøger, BroBizz og til sporing af containere
     

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.