Gå til hovedindhold

HR

Nyt og innovativt onboarding-program sikrer, at vi kan fastholde nyansatte

Lige nu er der stor mangel på arbejdskraft her i Danmark, og for at fastholde de efterspurgte nye medarbejdere har flere virksomheder fokus på at skabe effektive velkomstforløb. Den 22. oktober lancerer vi hos Berendsen et innovativt digitalt onboarding-program, der knytter nyansatte funktionærer til vores virksomhed så snart, de har underskrevet kontrakten. Det sikrer, at vi kan fastholde en stabil, høj service og rådgivning til fordel for både vores kunder og nuværende medarbejdere.

25 % af nystartede medarbejdere forlader virksomheden indenfor det første år
Ifølge Randstad koster det omkring 500.000 kr. at fejlrekruttere en ny medarbejder på funktionærniveau pga. blandt andet tabt produktivitet og rekrutteringsomkostninger – og undersøgelser viser, at hver 4. nyansatte forlader arbejdspladsen indenfor det første år. Derfor må landets virksomheder tænke kreativt for at vinde – og ikke mindst fastholde – interessen hos de kvalificerede og lige nu ganske få jobsøgende danskere. En undersøgelse viser, at den nye generation af medarbejdere: ”Generation Z” i høj grad stræber efter, at deres arbejde skal være meningsfuldt, passionsdrevet og gøre en reel forskel. Og i oktober lancerer vi hos Berendsen et innovativt onboarding-webunivers, der skal sikre, at alle nyansatte funktionærer fra starten får et indblik i bl.a. vores virksomheds globale ansvarlighed og bæredygtige tilgang til omverdenen.

”Ved ansættelsessamtaler oplever vi, at nye medarbejdere er ivrige efter at få mere viden om Berendsen – og dét får de fremover, allerede når de har underskrevet kontrakten, og vi sender dem linket til onboarding-universet. Her kan de bl.a. se velkomstvideoer med vores direktør og lære vores CSR-historier at kende. Hos Berendsen sætter vi handling bag ordene om at gøre en forskel for miljøet og vores medarbejdere, og det skal nyansatte vide. Så når de parkerer bilen foran Berendsen første dag, kan de træde ind i virksomheden med en følelse af stolthed og tro på, at de har valgt rigtigt”, siger HR-direktør Natja Hornsbæk.

En bedre investering end en velkomstbuket
Når de nye medarbejdere klikker sig ind på onboarding-programmet, kommer de til et virtuelt dashboard, hvor de kan åbne op for 5 forskellige læringsuniverser. Mens de nye medarbejdere svarer på spørgsmål, der giver dem en bred viden om bl.a. vores kerneværdier, svanemærkede vaskeriservice, miljømærkede tekstiler og kronesmiley, bliver besvarelsernes point samlet i en virtuel vaskemaskine, der drejer rundt – og til sidst åbner for at afsløre en præmie.

”I stedet for den sædvanlige velkomstbuket, der visner hurtigt, får de som præmie en unik taske, der er designet af kasseret arbejdstøj fra Berendsen og syet af udsatte kvinder fra I Tråd Med Verden. Tasken fylder vi med Berendsen-tekstiler, der giver medarbejderne en personlig produktoplevelse, og det er i sig selv en bedre investering end blomster. Men den største værdi er naturligvis, at onboarding-programmet kan sikre, at alle nye funktionærer får en effektiv og ensartet oplæring af samme høje kvalitet, så de hurtigt bliver klædt på til at løse jobbet og servicere vores kunder”, fortæller Natja Hornsbæk.

I august 2018 underskrev vi hos Berendsen en samarbejdsaftale med den socialøkonomiske virksomhed ”I Tråd Med Verden”, der tilbyder praktikforløb for udsatte kvinder i Gladsaxe. Det kan du læse mere om i artiklen her

Test har skabt historisk lav medarbejderafgang
Hos Berendsen er vores medarbejdere i gennemsnit ansat 8 år, men sidste år oplevede vi en øget medarbejderafgang blandt vores team af måttesælgere. Derfor har vi fra sommeren 2017 testet en mindre version af onboarding-programmet på de nye måttesælgere, der skulle ansættes – og som Natja Hornsbæk fortæller, har testen vist resultater, der er langt bedre end det forventede:

”Vi kan se, at vi i år har haft en historisk lav afgang blandt vores måttesælgere – og de sælgere, der har deltaget i programmet, skaber stabile resultater, som ligger over budget. Så når vi i oktober lancerer den færdige version af onboarding-universet, har jeg høje forventninger om, at alle vores nyansatte funktionærer fremover vil være mere engagerede, præstere hurtigere og bedre og blive hos os længere – og det vil også være en stor fordel for vores nuværende medarbejdere, som får frigivet tid til deres kerneopgaver, når de skal bruge mindre tid på oplæring”.

Faktaboks:
Fakta om onboarding:

  • ”Onboarding” er betegnelsen for det velkomst-, introduktions- og oplæringsforløb, som nyansatte medarbejdere får af virksomheden
  • Når et onboarding-forløb sker inden første arbejdsdag, kaldes det også et ”preboarding”-forløb
  • Nye medarbejdere, der gennemgår et struktureret onboarding-program, har 69 % større sandsynlighed for at blive i organisationen i mindst 3 år (Kilde: Rebecca Ganzel: ”Putting Out the Welcome Mat”)

Vil du vide mere om fordelene ved samarbejde med en innovativ og stabil tekstilservicepartner? Ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: DK-PM.Support@elis.com – vi svarer på din mail indenfor et døgn.
 

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.