Gå til hovedindhold

CSR

Vi støtter Løb Mellem Husene, hvor alle kan opleve det mangfoldige liv i almene boligområder

Ved lørdagens Løb Mellem Husene kommer danskerne ikke ud på den sædvanlige turistrute langs havnefronten eller byens arkitektperler. Det atypiske løb går fra Sydhavnen til Valby tværs gennem nogle af byens almene boligområder – og alle deltagere får en bæredygtig gymnastikpose, der er syet hos den socialøkonomiske virksomhed I Tråd Med Verden af kasserede tekstiler, som vi har doneret.

ITMV

Almene boliger er også til glæde og gavn – og de udgør en femtedel af boligmassen i Danmark
Legende unger i opgangen, sommerfest med kulørte lamper i gården, nabofællesskab og plads til alle… det er noget af dét, der præger hverdagen for mange af de danskere, der lever i landets almene boligområder. Det oprindelige formål med de almene lejeboliger var at sikre økonomiske boliger til mennesker med knappe ressourcer, og almene boliger udgør i dag en femtedel af boligmassen i Danmark. Men på trods af alle de gode intentioner er det ord som "ghetto" og "parallelsamfund", der præger mediedebatten. Løb Mellem Husene og den efterfølgende "folkefest" skal vise omverdenen, at de omstridte boligområder har mere at byde på – og løbet arrangeres bl.a. af KAB, der bygger, udlejer og administrerer almene og kommunale boliger og har 60.000 lejemål i hovedstadsregionen.

”Almene boliger sikrer, at vi bliver ved med at have en by, som den almindelige dansker også har råd til at bo i. Vores trivselsundersøgelser viser, at mange af beboerne har det fint med at bo, hvor de gør – men flere er kede af, at deres boligområde er stigmatiseret. Ved Løb Mellem Husene kan alle opleve det mangfoldige liv og de engagerede beboere, der er den frivillige drivkraft bag vores byhaveforeninger, lektiecaféer og hyggelige fællesaktiviteter. Og det er fantastisk, at Berendsen og I Tråd Med Verden bakker op om projektet med upcyclede gymnastikposer, der er med til at undgå både tekstilspild og menneskeligt ressourcespild", siger Stephane Parize, boligsocial konsulent hos KAB.

Socialt ansvarlige og miljørigtige gymnastikposer til løberne
Den socialøkonomiske virksomhed I Tråd Med Verden (ITMV) er partner med boligforeningen 3B, som er en del af KAB. Hos ITMV's syværksteder i Høje Gladsaxe og Urbanplanen er udsatte kvinder i praktik- og afklaringsforløb, der hjælper dem ind på arbejdsmarkedet – og ITMV skal sy løbernes gymnastikposer, som KAB også vil bruge til at fragte deltagernes ejendele fra start- til målstregen.

”Vores syværksteder ligger i 3B's boligområder med almene boliger – og de opgaver, vi løser hos ITMV, skaber liv og beskæftigelse dér. Vi arbejder med mange genbrugsmaterialer, og gymnastikposerne til Løb Mellem Husene giver tekstilerne et 2. og forhåbentlig også 3. liv – for de skal bl.a. sys af kasserede duge og renrumstøj fra Berendsen, og de kan også bruges af deltagerne efter løbet. Hver løber får en helt unik taske, og på nogle af dem er f.eks. lommer og lynlåse fra det originale Berendsen-tøj bevaret", siger Martha Nina Ozmec, daglig leder hos ITMV.

På Hans Knudsen Instituttet er unge med psykiske udfordringer ved at sy kasserede Berendsen-duge om til puder og tæpper – med det mål at få dem solgt i en eksklusiv designbutik. Læs mere i artiklen her

Vores CSR-partnerskaber gør en langsigtet forskel
Vi har doneret 197 kasserede renrumsdragter og 50 duge til gymnastikposerne. Men den store tekstildonation er kun en lille del af det daglige CSR-partnerskab, som vi allerede har med ITMV, der indtil nu har syet over 1.700 vaskeposer, tasker, hynder, iPad-covers mv. ud af vores kasserede arbejdstøj. 

”Hos Berendsen har vi fokus på FN's verdensmål nr. 17, Partnerskab for handling – fordi vi oprigtigt tror på, at vi kan gøre den største forskel for miljøet og mennesker i fællesskab med andre. Vores partnerskab med ITMV er på én gang med til at skabe meningsfulde jobs for udsatte kvinder og spare naturen for tekstilaffald og nyproduktion af bomuld. Og Løb Mellem Husene er også et eksempel på, at mange parter sammen kan føre et stort event ud i livet, der minder os alle om værdien af at være et rummeligt land med plads til alle mennesker og almene boligområder", siger Henrik Luxhøj, administrerende direktør hos Berendsen Danmark.

Du kan læse mere om vores samarbejde med I Tråd Med Verden i artiklen her

Vil du vide mere om fordelene ved at samarbejde med en tekstilservicepartner, der gør en målrettet indsats for miljøet og udsatte mennesker? Ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: dk-info@elis.com – vi svarer på din mail indenfor et døgn.

Løb Mellem Husene er arrangeret i et samarbejde mellem:

  • KAB
  • Boligforeningen 3B
  • Boligselskabet AKB, København
  • Områdefornyelsen Folehavekvarteret
  • SSP København
  • SURF Valby
  • Fællesskaberne Sjælør/Sydhavnen
  • Idrætsprojektet
  • I Tråd Med Verden
  • DGI Storkøbenhavn – Outdoor
  • DIN TRÆNING
  • Folehaven Tryghedspartnerskab
  • Adidas

Læs mere om Løb Mellem Husene her
 

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.