Gå til hovedindhold

CSR

Dansk designer har lanceret ny tøjkollektion syet af vores kasserede tekstiler

Visionerne om at skabe bæredygtig mode er øverst på agendaen hos flere designere i en tid, hvor verdens stigende tøjforbrug er blevet en trussel for klimaet. I modeugen lancerede den danske designer Susanne Guldager sit nye bæredygtige tøjbrand: LA FEMME ROUSSE – og en miljøvenlig kollektion syet af bl.a. vores kasserede lagner.

La Femme Rousse 2019

Nyt samarbejde med Susanne Guldager om bæredygtigt modetøj
Hvor der tidligere kun var 2 sæsoner i modeåret, så byder store internationale tøjbrands som H&M og Zara nu på over 10 kollektioner hvert år – og meget af det billigt producerede "fast fashion"-tøj ligger ubrugt hen i forbrugernes skabe og ender hurtigt på verdens lossepladser. Forbrugere køber i dag dobbelt så meget tøj som ved årtusindskiftet og bruger det i halvt så lang tid. Og da klodens befolkning og middelklassen vokser, forventes tøjproduktionen at stige med 63 % frem mod 2030. Den danske modeindustri har dog fået mere fokus på at skabe en miljøvenlig fremtid – i januar 2019 fortalte Copenhagen Fashion Week i en pressemeddelelse, at deres ambition er at udvikle sig til den mest bæredygtige modeuge på international skala. I modeugen udsendte Susanne Guldager også sin lookbook, hvor landets tøjbutikker kan se den første kollektion fra hendes nye, bæredygtige brand: LA FEMME ROUSSE, der puster nyt liv i vores kasserede tekstiler.

"Tøjet har en høj æstetisk holdbarhed, fordi det er et tidløst, enkelt design med kant, som visuelt holder længere end en enkelt modesæson. Men tekstilerne er også slidstærke, så tøjet får også derigennem en lang levetid. I 3 af kollektionens 7 styles har jeg brugt Berendsens kasserede lagner, som føles bløde og lækre mod kroppen og har en meget høj kvalitet – de fleste lagner har kun haft små huller eller pletter, som jeg klipper fra, så jeg får et perfekt og smukt stykke stof. At skabe eksklusivt tøj af en virksomheds kasserede ressourcer er noget af det mest meningsgivende, jeg nogensinde har gjort som designer", siger Susanne Guldager.

Miljøvenligere at genbruge stof end at købe ny økologisk bomuld
Udover vores lagner er den nye tøjkollektion fremstillet af økologisk, GOTS-certificeret bomuld. Men bomuld er en af de mest vandkrævende afgrøder at producere, så Susanne Guldager ser frem til, at vores samarbejde kommer til at fylde endnu mere næste år, hvor hun forventer at lancere flere nye styles produceret af kasserede lagner. Som Susanne Guldager fortæller, ser hun et stort potentiale i tekstilaffald:

Det er bidende nødvendigt for miljøet, at modeindustrien hurtigt finder nye, mere bæredygtige måder at producere tøj på. Jeg ser Berendsens lagner som en stor gave, for udover at tekstilerne selvfølgelig har en fysisk værdi for mig som designer, så er det også langt mere ressourcebesparende at genbruge stof end at indkøbe nye tekstiler. Det er fantastisk, at Berendsen tager ansvar og har viljen til at tænke cirkulært – og det kunne gøre modebranchen langt mere bæredygtig, hvis flere overtog og forlængede værdien af virksomheders kasserede materialer."

Liv Bejer Heckmann brændte for tanken om upcycling – og nu er hun blevet fastansat som tekstildesigner hos I Tråd Med Verden, hvor hun sparer miljøet for bomuldsproduktion ved bl.a. at upcycle vores kasserede tekstiler. Læs artiklen her

En fælles udfordring for hele tekstilbranchen
Som landets førende tekstilservicevirksomhed udlejer og vasker vi linned og arbejdstøj for danske virksomheder og kommuner. Hos os er bæredygtighed fundamentet for forretningen – vores CSR-certificerede industrivaskerier tilbyder svanemærket vaskeservice, og vi leder altid efter nye CSR-partnere, der kan udnytte vores kasserede tekstiler, når de ikke længere opfylder vores kunders høje kvalitetskrav.

Genanvendelse af tekstiler er en stor udfordring, ikke kun for modeverdenen, men for hele tekstilbranchen. Derfor er tekstilgenanvendelse også et af vores primære fokusområder, og vores partnerskab med Susanne Guldager er spændende, fordi hun viser, hvordan man kan lukke tekstilcirklen på en nytænkende og kreativ måde. Jeg håber, at hendes luksuriøse design med kasserede tekstiler vil vække opmærksomhed i modeugen og hæve genanvendelsestanken til et niveau, som inspirerer tøjbranchen”, siger Louise Elver, CSR-chef hos Berendsen Danmark.

Ved Folkemødet 2019 præsenterede vi vores nye kollektion af CSR-duge, som er fremstillet af kasserede duge fra landets hoteller og restauranter. Læs artiklen her

Fakta: Danskernes tøjforbrug

  • Ifølge Miljøstyrelsen havde Danmarks husholdninger et tekstilforbrug på ca. 75.000 tons i 2016
  • Det svarer til, at hver dansker i gennemsnit køber 13,2 kilo tekstiler om året
  • 83 % af de tekstiler, der købes af husholdningerne, er tøj – resten er boligtekstiler

Kilde: Miljøstyrelsen

Vil du vide mere om fordelene ved at samarbejde med en tekstilservicepartner, der gør en målrettet indsats for miljøet? Ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: dk-info@elis.com – vi svarer på din mail indenfor et døgn.

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.