Gå til hovedindhold

CSR

Nyt pilotprojekt om at få vores kasserede it-affald repareret – så det bliver til nye computere og smartphones

Hvert år smider europæerne millioner ton elektronik ud, og en stor del af det ender i udviklingslandene. Nu har vi startet et pilotprojekt med Tier1 Asset og Stena Recycling, hvor målet er, at stort set alt elektronisk it-affald fra hovedkontoret fremover skal genanvendes.

it affald

Elektronik er den hurtigst voksende affaldskilde i verden – og Danmark er ét af de lande, hvor vi kasserer mest. Hver dansker producerer 23,9 kg elektronikskrot om året (gennemsnittet per EU-borger er 17,7 kg) – og store mængder af Europas elektronikaffald sendes videre til lossepladser i udviklingslandene, hvor affaldshåndteringen foregår på en måde, der udleder skadelige stoffer til miljøet og de mennesker, der arbejder med affaldet.

99 % af hovedkontorets elektroniske it-affald kan genanvendes 
Vi vil gerne gøre det nemmere for vores medarbejdere at komme af med deres elektroniske it-affald på ansvarlig vis. Derfor har vi nu startet et pilotprojekt med Tier1 Asset, hvor målet er, at de fremover skal overtage alle computere, iPads og smartphones fra hovedkontorets medarbejdere – og reparere eller genbruge delene direkte til produktion af andet it-udstyr, så det kan sælges videre og få et længere liv. Tier1 Asset tilbyder ISO 27001-certificeret datasletning og kan genbruge 90 % af det elektroniske it-affald ud fra de højeste krav om datasikkerhed. De sidste 10 % af affaldet sender Tier1 Asset videre til Stena Recycling, der omsmelter materialet miljøansvarligt, så også 90 % af dét kan genanvendes. På den måde er det samlet set 99 % af det elektroniske it-affald, der kan genbruges.

”I første omgang tester vi, om vi kan indsamle nok affald på hovedkontoret de næste måneder til, at det giver mening at fortsætte projektet – men det forventer vi helt klart, og det vil være en fordel for alle parter hele vejen rundt. For vores medarbejdere kunne det ikke være nemmere, at de nu bare skal stille deres kasserede it-udstyr et bestemt sted i virksomheden – så kommer Tier1 Asset og henter det. For Berendsen er det en enkel måde at bidrage til FN’s verdensmål nr. 12 om ansvarligt forbrug og produktion, og derudover får vi også en lille betaling for affaldet. Og forbrugerne, der køber de omdannede it-produkter, får dem jo også til en god pris. Hvis alle virksomheder tænkte sådan, kunne vi i fællesskab med en lille indsats skabe en bæredygtig udvikling og på sigt en mere fair verden, hvor det it-udstyr, som vi får glæde af i Europa, får et længere liv og ikke i samme grad sendes til skrot i fattige lande.”

Louise Elver, CSR-chef hos Berendsen Danmark
 

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.