Gå til hovedindhold

CSR

Ergonomisk rengøring hos det nye Tornbjerg Friplejehjem

I april slog Danske Diakonhjem dørene op til det helt nye Tornbjerg Friplejehjem – og her bliver rengøringen udført ergonomisk, effektivt og miljøvenligt med de innovative SmartMop-mikrofibermopper og -klude, der vaskes på vores svanemærkede vaskeri.

SmartMop

Skånsomme mikrofibermopper giver et sundt arbejdsmiljø
Danske Diakonhjem er udover kommunerne dem, der driver flest plejehjem i Danmark. Senest har de åbnet Tornbjerg Friplejehjem i Odense, som er indrettet til at skabe den bedst mulige trivsel for både beboere og personale. For at sikre et sundt arbejdsmiljø har forstander Christine Meinhardt Wille desuden valgt at leje vores SmartMop-mikrofibermopper og -klude, der er specialudviklede til at være skånsomme for kroppen – og som hun fortæller, er de allerede begejstrede for det nye rengøringssystem:

”SOSU-assistenter og rengøringsmedarbejdere er nogle af de faggrupper, som har høj risiko for nedslidning og arbejdsskader – så det ligger os rigtig meget på sinde at passe på vores medarbejdere og give dem et fysisk godt arbejdsmiljø. Vi søgte længe efter et ergonomisk korrekt moppesystem, og Berendsen havde simpelthen den bedste løsning. Moppeskaftet er designet, så mine medarbejdere kan holde armene ind til kroppen, når de bevæger mopperne rundt – så de får ikke alle de vrid og belastninger i skuldre og håndled, som tit kan give slidskader og f.eks. seneskedehindebetændelse, og vi er vældigt begejstrede for Berendsens mopper”.

En tidsbesparende og hygiejnisk vaskeløsning
Både mopper og klude bliver løbende vasket bakteriologisk rene på vores vaskerier, og vi afhenter og leverer også tekstilerne på plejehjemmet. Som Christine Meinhardt Wille fortæller, er det en nem og hygiejnisk løsning, der frigiver medarbejdernes tid til kerneopgaverne:

”Skulle vi vaske selv, ville vi være nødt til at dedikere en hel vaskemaskine kun til mopper, fordi beskidte gulvmopper af hygiejniske årsager ikke bør blandes sammen med klude, som vi f.eks. bruger i køkkenet. Og hvis vores medarbejdere skulle vaske og tørre alle de mopper og klude, ville det tage os nogle timer om ugen, som vi nu sparer, og som er langt bedre brugt andre steder i huset. Min erfarne husassistent siger også, at hun med Berendsens mikrofibermopper ikke skal skubbe mopperne så mange gange henover gulvene, som hun plejer, før de er rene og pæne – og vi har fået nogle specielle mopper til indvendig vask af ruder, som er helt fantastiske. Så vi har vurderet, at Berendsens SmartMop-løsning kan betale sig for os, fordi den på én gang er tidsbesparende og styrker ergonomien og hygiejnen".

Reducerer forbruget af vand og sæbe
Tests viser, at SmartMop-løsningen generelt kan reducere brugen af vand og kemikalier med op til 85 %. Hos Tornbjerg Friplejehjem har de meget fokus på miljøet – de har bl.a. solceller på taget, og de prioriterer at vælge miljøvenlige løsninger.

”Ud fra Berendsens nøgletal kan min husassistent meget præcist dosere den rette mængde vand per moppe, så hun hverken bruger for lidt eller for meget vand – og det betyder, at vi både reducerer vandspild og undgår at få våde gulve, som man risikerer at glide på. At mopperne samtidig minimerer brugen af sæbe er både sundt for vores medarbejdere og beboere og godt for miljøet. Og vi er rigtig begejstrede for, at mopper og klude vaskes på et svanemærket vaskeri, for så ved vi, at de ikke kun reducerer forbruget her hos os – de bliver også behandlet så miljørigtigt som muligt, når de er ude af huset. SmartMop-løsningen spiller bare så fint sammen med vores miljøfokus”, siger Christine Meinhardt Wille. 

Om Tornbjerg Friplejehjem:

  • Plejehjemmet er beliggende i Tornbjerg i det sydøstlige Odense
  • Der er 60 boliger med adgang til en tryg, fælles gårdhave med flere naturskønne haverum
  • Tornbjerg Friplejehjem er en del af Danske Diakonhjem, hvor alle friplejehjem er selvejende institutioner, der arbejder non-profit og ikke skal tjene penge på at drive deres plejehjem

Vil du vide mere om fordelene ved vores ergonomiske og tidsbesparende moppeløsning? Ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: dk-info@elis.com – vi svarer på din mail indenfor et døgn.
 

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.