Gå til hovedindhold

CSR

Vores høje CSR-krav stiller vi både til os selv – og til vores leverandører

Hos Berendsen stræber vi ikke kun efter at udvise omtanke for mennesker og miljøet i alle dele af vores egen forretning. Vi rykker et ekstra led ud i forsyningskæden for at sikre, at vores leverandører også gør det!

Høje CSR-krav

Leverandører skal skrive under på, at de opfylder vores CSR-krav

Hos Berendsen stiller vi krav til vores leverandører om, at de skal leve op til vores ”Adfærdskodeks”, som forpligter dem til at overholde den lokale lovgivning og kontinuerligt forbedre deres standarder for bl.a. medarbejdersikkerhed og -sundhed, lønforhold, arbejdstid og påvirkning af miljøet. Da vi hos Berendsen har underskrevet FN’s Global Compact, er vores leverandører også forpligtede til at respektere principperne indenfor:

  • Menneskerettigheder
  • Arbejdstagerrettigheder
  • Miljøansvarlighed
  • Anti-korruption

     

Desuden er 85 % af Berendsens tekstiler certificerede ud fra mindst ét af mærkerne: Svanemærket, EU-Blomsten og OEKO-TEX – det kan du læse mere om i artiklen her.

Vi tager et seriøst CSR-ansvar for tekstilfabrikker i Fjernøsten

Mange af vores leverandørers tekstiler bliver produceret på fabrikker i Fjernøsten, og hos Berendsen påtager vi os et stort ansvar for at sikre, at vores leverandører ikke kun skriver under på vores krav – men at de også efterlever dem i praksis. Anne-Sophie Stokbro, som er CSR-chef hos Berendsen Danmark, forklarer:

”Vi samarbejder med det globale certificeringsbureau: Bureau Veritas – de har lokale kontorer over hele verden, så de kan til enhver tid tjekke op på tekstilfabrikkerne i Fjernøsten, hvis vi er det mindste usikre på, om de opfylder vores krav og principperne i FN’s Global Compact. Vi har f.eks. nul-tolerance overfor børne- og tvangsarbejde, så det vil vi på ingen måde acceptere. Skulle det alligevel ske, at vi finder ud af, at der har været brugt børnearbejde på en fabrik, så gør vi alt for, at fabrikken ikke bare fyrer barnet og f.eks. sender barnets familie ud i fattigdom. I stedet samarbejder vi med fabrikken om at finde en aftale, hvor f.eks. en af forældrene eller en ældre søskende kan overtage barnets job, mens barnet selv får lov til at komme i skole.”

Vil højne CSR-standarden i branchen

Som Anne-Sophie Stokbro forklarer, handler vores høje CSR-krav også om at udvise ansvar og gøre en forskel for både tekstilservicebranchen og vores samarbejdspartnere:

”Vi ved godt, at det er høje CSR-krav, vi stiller til vores leverandører, men vi er en af landets førende virksomheder indenfor vores branche – så vi ser det som vores ansvar at højne CSR-standarden i branchen. Vores kunder og samarbejdspartnere skal kunne stole på, at også vores leverandører til enhver tid handler etisk. Og i sidste ende kommer det jo leverandørerne selv til gode – for når vi stiller høje krav til f.eks. tekstilfabrikker i Fjernøsten, er vi samtidig med til at højne standarden for arbejdsforhold og miljøpåvirkningen i de lande, hvor lovgivningen ikke altid er tilfredsstillende.”

Vil du vide mere om hvilke CSR-fordele, din virksomhed kan få ved at samarbejde med en tekstilpartner, der har fokus på bæredygtighed og socialt ansvar i hele forsyningskæden? Ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: pmsupport@berendsen.dk – vi svarer på din mail indenfor et døgn.

 

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.