Gå til hovedindhold

CSR

Vores medarbejdere kan tilpasse deres arbejdssted og -tid ud fra deres livssituation

På Jobindex giver vores medarbejdere vores arbejdsplads 5 ud af 5 stjerner i kategorien: "Arbejdsmiljø og balance". At vores medarbejdere selv kan tilpasse deres arbejdssted og -tid ud fra deres livssituation, styrker både deres trivsel og sundhed – og gør det muligt for vores virksomhed at fastholde de dygtige medarbejdere i en tid, hvor erhvervslivet mangler gode hoveder og hænder.

RTE - Fleksibel arbejdsplads

Halvdelen af danskerne ønsker at kunne arbejde væk fra deres faste plads
Fremtidens medarbejdere kommer nok ikke til at arbejde ved samme skrivebord ugen rundt – i en undersøgelse fra Analyse Danmark svarer 54 % af danskerne, at muligheden for at kunne arbejde væk fra deres faste plads er vigtig eller meget vigtig. Samtidig viser den nye Arbejdskraftundersøgelse fra 2019, at hver 6. beskæftigede dansker ønsker at arbejde færre timer. Hos Berendsen stræber vi efter at skabe en fleksibel arbejdsplads, der formår at tilpasse både arbejdstiden og -stedet ud fra vores medarbejderes livssituation. Og i en tid, hvor rekordmange danskere skifter job, kan vi se tilbage på et 2019 med rekordlavt medarbejderfrafald.

"Hvis du insisterer på, at alle skal møde samme sted kl. 8-16 hver dag, mister du dine dygtige medarbejdere, når deres liv forandrer sig. Mange behøver fleksibilitet for at få balance i arbejds- og familielivet, og tit er det de mest pligtopfyldende medarbejdere, der går stille med de behov – men i dag handler det også om at give plads til personlige interesser, sport og hobbyer. Dét skal vi som virksomhed åbne op for, og derfor opfordrer vi lederne til, at de jævnligt spørger medarbejderne, om deres arbejdssted og -tid fortsat passer til deres livssituation. Vi respekterer, at alle har forskellige behov – det er f.eks. lige så legalt at arbejde hjemme eller møde senere, hvis du har små børn, som hvis du elsker at gå lange ture i morgenlyset med hunden", siger Natja Hornsbæk Kleisdorff, HR-direktør hos Berendsen.

For at fastholde medarbejderne investerer vi også i talentudvikling – og det er en fordel for vores forretning, da vores interne medarbejdere er ca. ½ år før oppe at køre i nye stillinger end dem, vi ansætter udefra. Læs mere her

Christina passer job som miljø- og arbejdsmiljøkonsulent fra Spanien
Christina Saxkjær har arbejdet hos os 13 år, og hun har personligt oplevet vores ledelses tro på, at skrivebordsopgaverne også sagtens kan passes fra udlandet. For 2 ½ år siden var Christina ansat i vores vaskeri i Holbæk, hvor hendes ansvar bl.a. var at sikre, at vaskeriet opretholdt den rette kvalitet, sikkerhed og hygiejne. Men på det tidspunkt fik Christinas mand mulighed for at udvide sit eget firma i Spanien – og som Christina fortæller, var det et eventyr, hendes familie valgte at forfølge:

"Da jeg fortalte min chef, at jeg ville flytte til Spanien, smilede han og sagde: "Jamen, det må vi da bare finde ud af!" – og så fandt vi sammen en god løsning på, hvordan jeg kunne løse mine opgaver fra udlandet. Det viste sig også at være en fordel, da vi kunne lære af vores spanske kollegaer i Elis, hvilket vi har fået gavn af i vores vaskeri i Holbæk. For nogle måneder siden åbnede der sig en stilling som miljø- og arbejdsmiljøkonsulent for Berendsen i Danmark – det var mit drømmejob, og jeg fik det! Jeg havde oprindeligt aftalt med Berendsen, at jeg kun skulle blive i Spanien 2 år, men vi kan nu se, at det passer bedre med min søns skolegang, at vi først flytter hjem til sommer efter 3 år. Det har Berendsen sagt ja til, og jeg er så taknemmelig for at arbejde et sted, hvor lederne i den grad giver mig frihed til at leve mit liv og udleve mine drømme".

Fleksibilitet skaber sunde medarbejdere og en sund forretning
Et af 2030-målene i vores CSR-strategi er at skabe et rummeligt og fleksibelt arbejdsmiljø, som skal føre til, at vores virksomhed udnævnes til Danmarks bedste arbejdsplads. At give vores medarbejdere et fleksibelt arbejdsliv med respekt for den enkeltes behov forebygger samtidig stress og nedslidning og fremmer vores indsats for verdensmål nr. 3: "Sundhed og trivsel". Og det er essentielt for os at skabe fleksible rammer for, at vores medarbejdere kan samarbejde på tværs, da vores danske industrivaskerier ligger spredt over landet – og Berendsen er en del af den internationale koncern Elis, som er til stede i 28 lande.

"Vores kunder er afhængige af, at vi hver dag holder dem forsynet med rent linned og arbejdstøj, og vi går ikke på kompromis med vores rettidige leveringer. Derfor skal medarbejderne, der håndterer vasketøjet, være til stede på vaskeriet til at løse deres opgaver – men det betyder bare, at de skal planlægge deres fridage i bedre tid. Størstedelen af funktionærerne har ingen faste arbejdstider eller -steder, de kan klare de fleste møder i Danmark og udlandet via Skype og telefon, og de tager selv ansvar for at opdatere hinanden om, hvornår de er til rådighed. De medarbejdere, der tit arbejder hjemme, sparer transporttid og får ro til at løse fordybelsesopgaver effektivt – og vi ved, at det højner deres engagement, trivsel og arbejdsglæde", siger Natja Hornsbæk Kleisdorff

Vores innovative app: "In Touch" sikrer, at vores medarbejdere kommer tættere på hinanden og det, der sker i vores virksomhed – og at de selv kan markedsføre vores virksomhed på LinkedIn og Facebook. Læs mere

Fakta: Mange danskere ønsker fleksible arbejdstider

  • Knap 382.000 beskæftigede danskere ønsker at arbejde færre timer om ugen – det svarer til ca. 16 % af alle beskæftigede danskere
     
  • Ønsket om at arbejde færre timer om ugen er mest udbredt blandt arbejdende danskere med lange videregående uddannelser – her ønsker 21 % at gå ned i arbejdstid
     
  • 89 % af dem, der ønsker færre timer, arbejder på heltid, mens kun 11 % af de allerede deltidsbeskæftigede ønsker færre timer
     

Kilde: Danmarks Statistik, Arbejdskraftundersøgelsen

Vil du vide mere om fordelene ved at samarbejde med en ansvarlig tekstilservicepartner, der gør en stor indsats FN's verdensmål? Ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: dk-info@elis.com – vi svarer på din mail indenfor et døgn.

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.