Gå til hovedindhold

CSR

De Gule Spejderes Korpslejr bliver miljøvenlig med vores genbrugte tekstiler

I morgen samles spejdere fra hele Danmark til De Gule Spejderes Korpslejr i Nibe. Den yngste deltager er 5, og den ældste er 81 – men fællesskabsfølelsen og ønsket om at passe på naturen skaber sammenhold blandt alle. Sådan er det også i vores CSR-fokuserede virksomhed, og vi støtter lejren med vores kasserede tekstiler – og styrker samtidig vores forretnings cirkulære økonomi.

spejderlejr

Danske børn kommer langt mindre ud i naturen i sommerhalvåret end tidligere
Skovture, sporjagt og hulebygning er ikke længere en del af alle danske børns hverdag. En undersøgelse for Danmarks Naturfredningsforening viser, at da nutidens bedsteforældre var børn, kom de dobbelt så meget ud i naturen på hverdage i sommerhalvåret, som danske børn gør i dag. Tv, computer og elektroniske spil er ifølge undersøgelsen dét, der primært holder børnene væk fra udelivet. Men for spejderne er naturen en værdifuld kilde til oplevelser, samvær, inspiration og læring – og derfor tager spejderne også ansvar for at passe på naturens ressourcer. Når ca. 500 gule spejdere samles til Korpslejren 2019, bliver der lagt et stort for- og efterarbejde i at sikre, at lejren afholdes miljøvenligt. Lejrens frivillige køkkenchef har bl.a. på forhånd kontaktet os og spurgt, om vi ville donere vores kasserede køkkentekstiler og sengetøj til lejren – og dét fik han hurtigt "ja" til.

”At respektere naturen er en stor del af dét at være spejder. Naturen betyder så meget for de unge spejdere, at de hellere i fritiden vil samles i hytten eller rundt om et bål end at feste og drikke sig fulde. Og når vi spejdere har holdt en korpslejr, kan du faktisk slet ikke se, at vi har været der – for vi rydder selv de mindste stykker affald op efter os selv. Men at tage hånd om naturen handler også om at tænke i genbrug, og alle de kasserede tekstiler, som vi får af Berendsen, kan vi genbruge til spejderne år efter år”, siger Michael Forsø Kragh Graff, Køkkenchef på De Gule Spejderes Korpslejr 2019.

Et stærkt, frivilligt fællesskab
En ny analyse for Mary Fonden viser, at unge er den aldersgruppe, hvor flest føler sig ensomme – hele 12 % af 16-24-årige i Region Midtjylland er svært ensomme. Men hos De Gule Spejdere er både børn, unge og voksne en del af et tæt fællesskab, hvor de ældre spejdere oplærer de yngre i naturfærdigheder, og korpsets ledere arbejder ubetalt og frivilligt. Derfor er de økonomiske midler til Korpslejren 2019 begrænsede, og vores støtte er ifølge Michael Forsø Kragh Graff en utroligt stor hjælp:

"Du kan ikke være spejder og ensom på samme tid, for som spejder vågner du måske alene i dit telt til lyden af fuglekvidder – men du ved også, at nu skal du og spejderne i de andre telte klare jer sammen i naturen, uden iPads og forældre. Spejdere er altid sammen om et fælles mål, og det styrker samarbejdsevnen i hele livet. Både yngre og ældre spejdere har et stærkt fællesskab, vi ønsker at bruge og give videre af os selv, og der er jo ingen kroner og ører i det her for os. Hvis vi ikke havde fået alle Berendsen-tekstilerne, skulle vi også selv ud og købe dem – donationen sparer os nok for over 10.000 kr., som vi nu kan bruge på aktiviteter for spejderne på lejren, så det gør en sindssygt stor forskel."

Når Danmarks udsatte børn hvert år deltager i Ungdommens Røde Kors’ sommerferielejre, udlåner og vasker vi flere hundrede sæt med sengetøj, lagner og håndklæder til lejrene. Læs mere i artiklen her

Vi vil give tekstilerne længere levetid
Viskestykker, forklæder, duge, klude, håndklæder og sengetøj er nogle af de kasserede tekstiler, som vi giver til De Gule Spejderes Korpslejr 2019. Vi stræber efter at drive en cirkulær forretning, og de tekstiler, som vi udlejer til landets virksomheder, bliver i hele deres livscyklus: fremstillet med høj holdbarhed, vasket skånsomt, fragtet miljøvenligt, repareret og så vidt muligt genanvendt, så de får det længst mulige liv. 

”Vi er utroligt glade for, at vores kasserede tekstiler nu får et nyt liv hos en organisation som De Gule Spejdere, der lærer børn og unge at se naturen som en ressource, vi alle har ansvar for at beskytte – og som samtidig lærer fremtidens medarbejdere at samarbejde om et fælles mål. Hos Berendsen er vores svanemærkede vaskeriservice og indsats for FN's verdensmål også noget af dét, der virkelig skaber stolthed og sammenhold blandt medarbejderne. Og når vores kasserede tekstiler kan genbruges i stedet for at blive smidt ud, styrker det jo også vores cirkulære økonomi", siger Henrik Luxhøj, Administrerende direktør hos Berendsen Danmark.

Du kan læse mere om vores målrettede indsats for miljøet og mennesker i den nye CSR-rapport for 2018 

Vil du vide mere om fordelene ved at samarbejde med en CSR-fokuseret tekstilservicepartner? Ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: dk-info@elis.com – vi svarer på din mail indenfor et døgn.

Fakta: Om De Gule Spejdere i Danmark

  • Korpset blev dannet i 1984 af en gruppe ledere, der brød ud fra Det Danske Spejderkorps i Næstved (de blå spejdere)
  • De er Danmarks mindste spejderkorps – men de er samtidig det eneste korps, som oplever fremgang
  • De Gule Spejdere er et ikke-religiøst og upolitisk spejderkorps med 17 grupper over hele landet. 

Kilde: De Gule Spejdere
 

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.