Gå til hovedindhold

CSR

Vi er én af de 10 første CSR-certificerede virksomheder i Danmark

Hos Berendsen er ”Corporate Social Responsibility” ikke kun ord, vi siger. Vi udviser omtanke for mennesker og miljøet i alle led af vores forsyningskæde – derfor er vi også én af de 10 første virksomheder i Danmark, der blev CSR-certificerede.

Blomster csr

Fik CSR-certificeret alle landets vaskerier på kun ca. 9 måneder

Hos Berendsen tog det ca. 9 måneder at få CSR-certificeret alle vores 16 landsdækkende vaskerier og hovedkontoret. Anne-Sophie Stokbro, som er CSR-chef hos Berendsen Danmark, forklarer:

”Da det blev muligt for virksomheder at blive CSR-certificerede efter DS49001 i 2012, var mange virksomheder nok overvældede af de høje krav – med en CSR-certificering skal du jo drive hele virksomheden ud fra konkrete principper indenfor bl.a. organisationsledelse, menneskerettigheder, arbejdsforhold og miljø. Men at være bæredygtige og socialt ansvarlige er Berendsens grundværdier… så da CSR-certificerings-principperne blev offentliggjort, kiggede vi på dem – og så kunne vi hurtigt se, at vi stort set allerede opfyldte dem. Derfor handlede det for os mest om papirarbejdet for at få CSR-certificeret alle vores vaskerier.”

Ansvarlig ledelse og dialog er vejen til at opfylde kundernes behov

En CSR-certificeret virksomhed forpligter sig til at arbejde ud fra bestemte ledelsesprincipper, der bl.a. handler om, at samarbejdspartnere, interessenter og kunder skal behandles ansvarligt og involveres i forretningsbeslutninger. Hos Berendsen har vi dog altid set det som den eneste konkurrencedygtige måde at drive vores virksomhed på.

”Berendsen er landets førende leverandør af tekstilservices, og dét har vi jo ikke opnået ved at vende blikket indad og kun fokusere på egne økonomiske interesser. Vi tager vores ansvar for omverdenen og vores samarbejdspartnere seriøst, og vi udvikler vores produkter ud fra dialog med vores kunder om deres behov. I alle led af vores forretning arbejder vi systematisk med ansvarlige ledelsesstandarder, der sikrer kunderne en høj, ensartet kvalitet – før CSR-certificeringen arbejdede vi også ud fra bl.a. ISO-modellen og Svanemærket ”, siger Anne-Sophie Stokbro.

Respekten for mennesker rækker ud over landets grænser

Vores ansvarlighed rækker længere end til vores samarbejdspartnere. Vi stræber hver dag efter at skabe optimale arbejdsforhold for vores medarbejdere i Danmark og leverandører i Fjernøsten. Anne-Sophie Stokbro fortæller:

”Vores medarbejdere er vores største værdi, og vi går aldrig på kompromis med deres trivsel, sikkerhed og sundhed. Vores mål er at have nul arbejdsulykker, og for at leve op til dét forpligter vi os langt ud over den danskearbejdsmiljølovgivning. Da det blev muligt at blive CSR-certificerede, havde vi allerede fået Arbejdstilsynets Kronesmiley, som kun gives til virksomheder, der gør en ekstraordinær indsats for arbejdsmiljøet. Vi havde også underskrevet FN’s Global Compact, som stiller høje krav til vores leverandører i Fjernøsten om at respektere menneskerettighederne, undgå tvangs- og børnearbejde og udvise ansvarlighed overfor deres medarbejdere.”

Læs mere om Berendsens høje leverandørkrav på CSR-området i artiklen her. Hvis du vil vide mere om Berendsens arbejdsmiljø, der er blevet anerkendt med en Kronesmiley, kan du læse artiklen her.

Svanemærkede allerede før CSR-certificeringen

Berendsen er den eneste leverandør af tekstilservices i Danmark, hvor alle vaskerierne er svanemærkede – og det var de allerede før vores CSR-certificering. Det er én af årsagerne til, at vi siden 2001 har reduceret:

  • vandforbruget med 50 %
  • energiforbruget med 45 %
  • kemikalieforbruget med 36 %

Du kan læse mere om Berendsens svanemærkede vaskerier i artiklen her.

Vil du vide mere om hvilke CSR-fordele, din virksomhed kan få ved at samarbejde med en tekstilpartner, der har fokus på bæredygtighed og socialt ansvar i hele forsyningskæden? Ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: pmsupport@berendsen.dk – vi svarer på din mail indenfor et døgn.

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.