Gå til hovedindhold

Strategi og organisation

Berendsens direktør sætter ambitiøse vækstmål

Nu er vores årsregnskab for 2017 blevet offentliggjort. Og selvom 2017 var et år, hvor vi hos Berendsen Danmark både fik ny ledelse og blev en del af franske Elis, er den samlede omsætning steget med 4,3 %, og adm. direktør Henrik Luxhøj forventer vækst i 2018.

ambitiøse vækstmål

2017 var et godt år for Berendsen Danmark. Den samlede omsætning steg med 4,3% og resultatet blev et plus på 150 mio. kr. Selvom det er godt 18 mio. mindre end året før er adm. direktør, Henrik Luxhøj, godt tilfreds:

”Vi har haft en utrolig flot udvikling i vores vaskeri-afdelinger, der er årsagen til vores fine omsætning i 2017. Når vores overskud er en smule mindre end i ‘16, skyldes det blandt andet, at vi har omstruktureret virksomheden i forbindelse med overtagelsen, og der har i den forbindelse været store engangsomkostninger. Herudover har det været nødvendigt at nedskrive værdien af enkelte tidligere investeringer. Yderligere er der i 2017 investeret massivt mere end tidligere bl.a. i maskiner, der bruger langt mindre energi. Det er en investering, der kommer både os og miljøet til gode i mange år frem,” siger Henrik Luxhøj.

Henrik Luxhøj satte sig i direktørstolen i efteråret 2017 efter Berendsen blev en del af den franske Elis-koncern. Sammenlægningen gjorde at Berendsen gik fra at være en engelsk ejet koncern med aktiviteter i 17 lande til at blive verdens næststørste tekstilservicepartner med repræsentation i 28 lande i Europa og Latinamerika. Dette vil på sigt medføre store synergier og skalafordele. Herudover vil innovation og produktudvikling kunne ske i et langt højere tempo end før til fordel for vores kunder.

Ny organisation sætter kunden i centrum

Første opgave for Henrik Luxhøj har været at skabe en ny og enklere organisering af virksomheden, så der arbejdes på tværs af forretningsområder med kunderne i centrum.

”Visionen er, at vi skal skabe endnu mere værdi for vores kunder. Især de store kunder vil se det som en fordel, at de nu får én Key Account Manager og et samlet hold, som kan rådgive dem om deres behov inden for alle vores forretningsområder,” siger Henrik Luxhøj.

Det betyder blandt andet, at medarbejderne skal omstille sig fra at være eksperter på ét produktområde til nu at skulle nå bredere ud til kunderne.

”Kunderne vil ikke opleve forandringer i service og leveringer fra vores vaskerier. De vil modtage det samme høje niveau, som de er vant til. Forandringerne kommer ved, at de nu får adgang til et bredere produktsortiment fra Berendsen og Elis, så vi i endnu højere grad kan imødekomme deres behov,” siger Henrik Luxhøj.

En fortsat stabil forretning

Selvom Berendsen er kommet godt ud af 2017, er der store forventninger til, at sammenlægningen med Elis og ændringerne i organisationen vil give virksomheden endnu et nyk opad.

”Under finanskrisen så vi en tendens til, at flere og flere virksomheder begyndte at trække opgaver ind i huset. Nu, hvor økonomien er i fin vækst, ser vi at vores kunder efterspørger flere services og fastholder outsourcingsfokuset. Samtidig har vi i Berendsen Danmark skabt de bedst tænkelige forudsætninger for at styrke rådgivningen af vores kunder, og vi har udviklet et bredere produktsortiment."

”De ændringer vi har gennemført, har allerede gjort os til en mere agil og handlekraftig organisation. Tilgangen af produkter, viden og kompetencer fra Elis har givet os større handlerum og frihed til at forhandle priser, vilkår og løsninger, der vil styrke os i dialogen med vores kunder om nye kontrakter og kontraktfornyelser. Vi har potentialet til at udvikle os i en hastighed, som vores konkurrenter simpelthen ikke kan følge med i,” siger Henrik Luxhøj.

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.