Gå til hovedindhold

CSR

Berendsen forlænger arbejdstøjets levetid – uden at gå på kompromis med kvaliteten

Selvom bæredygtighed er en megatrend, smider medarbejdere straks deres arbejdstøj ud, hvis lynlåsen går i stykker, eller en syning revner. Men hos Berendsen gør vi alt for at reparere tøjet, så det holder længere – og samtidig garanterer vi landets virksomheder, at deres arbejdstøj altid lever op til de højeste standarder.

upcycle

51 % af medarbejdere reparerer ikke arbejdstøjet

Bæredygtighed og genbrug er blevet en megatrend, som forbrugere efterspørger, og virksomheder markedsfører sig på verden over – og med globale klimaforandringer, der gør vores fælles fremtid usikker, vil trenden fortsætte længe. Men sideløbende hersker der en omfattende brug-og-smid-væk-kultur, som afspejler sig i medarbejderes håndtering af deres slidte arbejdstøj: En undersøgelse viser, at hvis virksomheder ikke har en professionel tekstilservice-partner, så udskifter 51 % af medarbejderne deres arbejdstøj med nyt, når det går i stykker – i stedet for at få det repareret.

Berendsen forlænger tøjets levetid markant

Hos Berendsen har vi derimod gode resultater med at reparere det kvalitetstøj, vi udlejer og vasker for vores kunder. Levetiden på vores arbejdstøj er markant højere end hos de virksomheder, som selv står for indkøb, vask og vedligehold af deres tøj. Anne-Sophie Stokbro, som er CSR-chef hos Berendsen Danmark, forklarer:

”Bæredygtighed er for os ikke kun en megatrend. Det er en af Berendsens grundværdier og gennemgribende for vores forsyningskæde. Derfor er vores landsdækkende vaskerier udstyret med professionelle symaskiner og erfarne syersker, der kan reparere tøj, så det opfylder de højeste kvalitetskrav. Og vores specialudviklede vaskeprocesser gør os i stand til at bruge færre kemikalier og mindre varme, hvilket skåner tøjet under vasken og forlænger tekstilernes levetid.”

Kvalitetstjek sikrer, at arbejdstøjet opfylder alle standarder

Selvom vi hos Berendsen gør alt for at forlænge tøjets levetid, går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi har udarbejdet nogle faste, nedskrevne kvalitetskrav, som alt repareret tøj skal leve op til. Derudover kontrollerer vores eksperter løbende, om tøjet stadig opfylder EU’s og Arbejdstilsynets krav, eller det er tid til f.eks. at:

  • erstatte tøjets reflekser, hvis de ikke længere lever op til standarderne
  • udskifte arbejdstøj, som synligt har mistet nogle af sine vigtige sikkerhedsfunktioner
  • tilpasse tøjet, så det fremadrettet opfylder virksomhedens individuelle hygiejne-, sikkerheds- og miljøkrav

”Vi samarbejder med nogle af landets førende virksomheder, som har hundredvis af medarbejdere, hvis arbejdstøj skal opfylde høje standarder – og vores ansvar, for at de virksomheder lever op til alle krav, tager vi meget seriøst. Hvis så store virksomheder selv skulle stå for at reparere og løbende holde opsyn med standarden på alle ansattes arbejdstøj, ville det kræve meget tid, så vores kvalitetstjek af tøjet frigiver samtidig deres arbejdstid”, siger Anne-Sophie Stokbro.

Vil du mere om hvilke CSR-mæssige og totaløkonomiske fordele, din virksomhed kan få ved at samarbejde med en tekstilpartner, som tager hensyn til miljøet i alle led af forsyningskæden? Ring på tlf. 70 13 33 31 eller send os en mail på: pmsupport@berendsen.dk – så svarer vi på mailen indenfor et døgn.

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.