Gå til hovedindhold

CSR

Vores årsregnskab for 2018 viser rekordhøje tal

I dag har vi offentliggjort vores årsregnskab for 2018, og dét viser, at vores vision om at drive CSR-agendaen på det danske marked er vejen frem. De rekordhøje tal for både omsætning og overskud skyldes bl.a., at vores kunder i 2018 investerede mere i løsninger, der opfylder deres individuelle CSR-behov, som vi er blevet bedre til at afdække efter vores interne omorganisering.

årsregnskab

Overskud er vækstet med 23 % sammenlignet med året før
Året 2018 har økonomisk set været historisk godt for os. Vores moderselskab Berendsen Textil Service har haft en vækst i omsætningen på 2,7 %, selvom vores ejerskab i underliggende selskaber, der servicerer healthcare-industrien, trak den samlede omsætningsvækst ned på 0,9 %. Overskuddet er sammenlignet med 2017 vækstet med hele 23 %, og i 2018 har vi betalt over 61 millioner kr. i skat. Det viser vores årsregnskab for 2018, som vi har offentliggjort i dag.

"Det er det bedste årsresultat, Berendsen Danmark nogensinde har leveret, og det bekræfter os i, at vores kunder, medarbejdere og interessenter støtter op om den nye kurs, vi har sat for forretningen. 2017 var præget af store engangsomkostninger til bl.a. vores interne omorganisering efter sammenlægningen med Elis og massive investeringer i miljøoptimerede maskiner, der bruger endnu mindre energi – og det er nogle af de forbedringer, der gavnede os i 2018, hvor vi selvfølgelig fortsatte med at bruge de nye og mere miljøvenlige maskiner", siger Michael Dufke Nørgaard, Økonomidirektør hos Berendsen Danmark.
 
En kundecentreret organisation og markedets parathed til CSR-investeringer øger omsætningen 
CSR og FN's verdensmål er en integreret del af vores forretning, og vores ressourcebesparelser og innovative, bæredygtige produkter har i årevis været en effektiv vej til at forbedre vores bundlinje og vinde markedsandele. Vi var én af de 10 første virksomheder i Danmark, der blev CSR-certificeret. Siden 2004 har vores landsdækkende industrivaskerier halveret vandforbruget, og vores vand- og energiforbrug ligger i dag langt under Svanemærkets krav. Ifølge vores Administrerende Direktør, Henrik Luxhøj, er vores kunders parathed til at investere i mere bæredygtige løsninger en stor del af forklaringen på vores høje omsætning sidste år:
 
”I 2018 lancerede vi vores nye 3-års forretningsstrategi, der bl.a. handler om, at vi vil arbejde mere som ét samlet Berendsen Danmark, hvor vi i fællesskab rådgiver kunderne ud fra deres individuelle behov, og hvordan vi kan udvikle deres forretning og skabe mest værdi for dem. Det har i sig selv givet mersalg og omsætning, men i 2018 har vi også vundet flere nye kontrakter med virksomheder og kommuner, der har valgt os som fremtidig samarbejdspartner, fordi vi skaber dokumenterbare CSR-resultater – og fordi vi efter sammenlægningen med Elis kan tilbyde vores kunder et endnu bredere og bæredygtigt produktsortiment, der også styrker deres miljø- og arbejdsmiljøpræstationer."

Synergieffekt, agilitet og vores dedikerede medarbejdere har skabt overskuddet
I efteråret 2017 gik vi fra at være en engelsk ejet koncern til at blive en del af franske Elis og verdens næststørste tekstilservicepartner, der er til stede i 28 lande i Europa og Latinamerika. Det har kun været en økonomisk fordel for os, men væksten i overskuddet på 23 % skyldes også den værdifulde omorganisering af vores danske afdelinger, hvor det er lykkedes os at fastholde vores kompetente medarbejdere. 

"Vi har selvfølgelig opnået besparelser på vores indkøb, fordi vi nu er en del af en større koncern – og samtidig har vi fået en organisation med færre administrative led og en enkel opdeling, hvor vi bedre kan rådgive vores kunder på tværs af vores forretningsområder. Vaskerierne er kommet tættere på hinanden i det daglige samarbejde, og vi er alle kommet tættere på kundernes behov. Elis har givet os større frihed til at forhandle priser og kontrakter her i Danmark, hvilket har gjort os langt mere agile og konkurrencedygtige", siger Henrik Luxhøj og fortsætter:

"Men i sidste ende er vi kun lykkedes med at få så flot et overskud i 2018, fordi størstedelen af vores dygtige medarbejdere er blevet hos os gennem organisationsændringerne. Deres dedikerede indsats i hverdagen er årsagen til, at vi i et år præget af forandringer har haft en stabil drift i alle vaskerier til fordel for vores kunder og forretningen. Jeg er utroligt taknemmelig for, at de i en så omskiftelig tid har valgt at stå sammen og på én gang forbedre vores CSR-resultater og skabe fundamentet for dét samlede Berendsen Danmark, der i fremtiden vil gøre os endnu stærkere".
 

Vil du vide mere om fordelene ved at samarbejde med landets førende tekstilservicevirksomhed? Ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: dk-info@elis.com – vi svarer på din mail indenfor et døgn.
 

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.